fbpx

Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Set berpantang shaklee sangat – sangat bagus kerana mempercepatkan proses  luke bersalin sembuh lebih – lebih lagi bersalin secara pembedahan. Badan menjadi lebih cergas dan tidak cepat letih. Dan the best part ialah badan yang naik mencanak2 sewaktu hamil akan berkurangan.

 

B Complex

Sangat membantu memberikan kita tenaga dan emosi turut seimbang. Dalam erti kata lain sebagai penenang ( anti stress) mengelakakn diri dari kemurungan atau istilah lain meroyan dan dapat  menstabilkn hormon. B complex perlu dlm penghasilan sel darah merah disamping itu juga mentabilkan hormon. Menyegarkan badan dan dapat mengatasi kelesuan, membantu menukarkan karbohidrat, protein dan lemak kpd tenaga. Kekurangan B complex boleh menggangu emosi ibu semase berpantang atau lebih dikenali sebagai meroyan.

 

Vitamin C 500mg sustained release

Kandungan Vitamin C memainkan peranan dlm penghasilan kolagen yg boleh menganjalkan kulit. Berfungsi memulihkan se – sel badan.Vitamin C ni mempunyai konsep sendiri, ia akan melepaskan vit c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan.Memandangkan Vit C adalah jenis vit larut dlm air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita akan sentiase cukup vit c dlm meningkatkan antibodi secara berterusan.

 

Vitalea with Iron Formula

Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin. Ibu berpantang akan rasa lebih bertenaga dalam menguruskan anak, memberikan seri pada wajah si ibu yang pucat dan kurang berseri semasa dalam pantang. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.
Selain itu, supplemen tambahan lain yang boleh diambil adalah Alfalfa, Energizing Soy Protein(ESP) dan Calcium-Magnesium with Vitamin-D (Shaklee OsteMatrix).
  • Alfalfa adalah medium pelawasan semulajadi kerana ianya kaya dengan fiber. Bukan sahaja membantu pembuangan yang lebih mudah malah ianya adalah sebagai galagtague iaitu sebagai penggalak susu. Secara tidak langsung boleh membantu penghasilan susu badan yang lebih lancar.
  • Ostematrix pula adalah kalsium dan amat disyorkan untuk ibu-ibu yang mengambil suntikan epidural.
  • ESP merupakan protein yang amat penting untuk menggantikan sel-sel dalam tubuh badan. Ia juga sebagai “milk booster” yang menjadi pilihan ramai ibu.

Dengan shaklee ni best sbb bukan sahaja untuk keperluan harian bermacam – macam lagi set berpantang, menyusu set hamil dan pelbagai lagi… Tak perlu ke tempat lain semua ade di shaklee maksudnya yg berkaitan kesihatan.

Untuk pertanyaan dan pembelian boleh hubungi:

Saya Noralia Salleh

0125022099